Kinderpraktijk Landaya

Wanneer ga je naar de Kinderpraktijk Landaya?

Als ouder wil je heel graag dat je kind gelukkig is. Wanneer jouw kind niet lekker in zijn vel zit, angstig is of gepest wordt, baart je dat als ouder veel zorgen.

Als je het gevoel hebt "Er klopt hier iets niet" en je wilt hier niet langer mee rond blijven lopen, neem dan contact op met de Kinderpraktijk Landaya in Den Haag. Soms is het antwoord vrij eenvoudig; je kind maakt een bepaalde ontwikkelingsfase door die past bij zijn leeftijd. Maar soms is er meer aan de hand en dan kan coaching, training of therapie een uitkomst zijn. 

             

 

 

 

 

 

Kinderen staan vaak open in het leven en zijn op deze manier ontvankelijk voor alles wat er gebeurt. Zij maken soms dingen mee die diepe indruk op hen maken. Dat lijken wel eens gewone alledaagse gebeurtenissen en toch kunnen die een grote impact hebben. Dat komt omdat jonge kinderen nog geen onderscheid kunnen maken tussen hoofd en bijzaken. Alles wat ze zien, horen en meemaken komt even hard binnen. Daardoor kan het zijn dat zo’n simpele gebeurtenis nog lang doorwerkt in het leven van een kind. 

 

Het kan zijn dat je het als kind moeilijk vond dat je moeder je achterliet op de crèche. Omdat je telkens ging huilen, ging je moeder stiekum weg, terwijl je zat te spelen. Goed en liefdevol bedoeld. Als kind kun je er een angst aan overhouden om een dierbare opeens kwijt te raken en je gaat onbewust proberen veel controle op je omgeving uit te oefenen.

 

Waar kunnen kinderen last van hebben, als ouders met hun kinderen naar de praktijk komen?

Agressief gedrag

Blijven steken in driftbuien

Faalangst

Heel druk

Heel moe

Moeite met veranderingen

Negatieve aandacht vragen

Onaangepast gedrag

(Over)gevoeligheid

Pesten

Slecht slapen

Sociale onzekerheid

Te veel en/of  te vaak huilen

Te veel sociaal wenselijk gedrag

Te weinig zelfvertrouwen

Teruggetrokken gedrag

Traumaverwerking

Vaak klagen over buikpijn

Vaak klagen over hoofdpijn

Veel boosheid

Verdriet na een verlies

Verdriet/boosheid na scheiding

Zich niet kunnen concenteren