Kinderpraktijk Landaya

Hieronder volgen verhalen die moeders mij hebben geschreven over hun ervaringen. Sommigen willen anoniem blijven vanwege de privacy van hen en de kinderen.

Ester, 35 jaar moeder en leerkracht

“Ik heb geleerd dat je een gesprek kunt beginnen met een directe waarneming. Het effect is opvallend. Mensen kijken je direct met open ogen aan. Helder en betrokken. Rechtstreeks en nieuwsgierig. Je hebt direct contact!” 

 “Wat mij het meeste is bijgebleven is: nee = oké. En dat alles wat een ander doet en zegt, niets over mij zegt, maar alles over de onvervulde behoefte van de ander.”            

 

Hoi Erma,
 
Ik ben nog steeds erg blij dat ik je een half jaar geleden heb ontmoet. Daarvoor had ik nog nooit gehoord over Cranio Sacrale Therapie. Inmiddels heb ik al een aantal behandelingen van je ontvangen maar ik blijf me verbazen over het effect ervan. Elke behandeling is anders en heel bijzonder.
 
Als ik op de behandeltafel lig en je handen raken mijn benen zachtjes aan word ik helemaal rustig. Ik voel me veilig zodat ik me kan overgeven aan de behandeling. Daarna voel ik een hele subtiele stroom vanaf je handen door mijn lichaam stromen. Deze stroom gaat elke keer naar andere delen in mijn lichaam, delen die het op dat moment blijkbaar nodig hebben. Naarmate de tijd verstrijkt raak ik steeds meer ontspannen en val ik bijna in slaap.
 
In de eerste en de tweede week na een behandeling merk ik dat er dingen zijn veranderd. Nee, sterker nog, ik merk dat ik zelf ben veranderd. Mijn houding is veranderd: ik sta rechter op, loop meer ontspannen en ik zit letterlijk lekkerder in mijn vel. Maar niet alleen mijn lichaam neemt meer ruimte in. Ik ben verbaasd als ik merk dat ik anders reageer op bepaalde situaties. Ik durf zelf ook meer ruimte in te nemen, te reageren op mijn omgeving op een manier die beter bij mij past. Eigenlijk durf ik meer mezelf te zijn…
 
Erma, hartelijk bedankt voor de behandelingen.
 
Groetjes,  M

 

Gepensioneerde moeder over de training Sociale Communicatie

"Het is inmiddels al een week geleden dat ik de cursus "Sociale Communicatie" bij je deed. Ik moest het echt laten bezinken en nog steeds.

Bij iedere communicatie probeer ik er mee te oefenen. Soms erg lastig, maar ik vind het fantastisch om er mee te werken.

Vooral het aspekt voor mezelf opkomen en zeggen wat mijn behoeftes zijn.

Met mijn dochter, die hem al eerder deed, praat ik over je cursus. Ze heeft al mooie verhalen en ervaringen gehad en deelt ze met me. Heel leerzaam en vermakelijk.

Veel dank voor de goede cursus. Je was helder en gebruikte de voorvallen meteen ter illustratie. Daar had ik wat aan."

Lieve Groet, B

Twee zussen deden samen de training Sociale Communicatie, als huwelijkskado

Mijn zus en ik hebben heel veel gehad aan jouw non-violent communication course en ik vind de titel toch best "fitting" nadat ik er nog meer over na heb gedacht. Ik heb diezelfde dag nog een diner gehad met mijn broer en, voor de eerste keer in mijn leven, kon ik goed luisteren naar zijn behoeften in plaats van alleen mijn eigen behoeftes te benoemen. Toen ik zijn behoefte realiseerde (hij heeft het aan mij verteld)  besefte ik dat ik deze behoefde van hem nauwelijks vervul en dat dat reuze frustrerend is voor hem....

Ik zou dolgraag de tweede training willen doen, maar deze datum komt mij nu niet uit.

Groetjes, N en N

 

Pagina 1 van 2